25 Ekim 2010 Pazartesi

GDO'LU MISIRLARA DİKKAT!!!

Yeşiller Partisi Tarım Çalışma Grubu’ndan Hakan Ozan Erzincanlı,
cin mısır denen ve patlamış mısır yapmak amaçlı satılan mısırların
genetiği değiştirilmiş olduğu konusunda halkı uyardı.
GDO’lu gıdaların biz fark etmeden hayatımıza girmeye
başladığı gerçeğine dikkat geçen
Hakan Ozan Erzincanlı şunları söyledi:
“Süpermarketlerde bulunan patlatmalık tüm mısır paketlerinin
üzerinde menşei Arjantin yazıyor.
Biliyoruz ki Arjantin’in bitkisel üretiminin %75′i genetiği
değiştirilmiş tohumlarla gerçekleşmekte ve mısır ekim alanlarının
% 84’ünde genetiği değiştirilmiş tohumla üretim yapılmaktadır.
Arjantin’ in GDO’suz olarak ürettiği % 16’ lık kısmı
Türkiye’ ye gönderdiğini ummak saflık olur.
Tübitak’ta mısırların GDO’lu olduğuna dair analizlerin de
yapılmış olduğuna dair iddialar var. Bu analizlere göre mısırların
aynı büyüklük ve kalitede olabilmesi için genetiği ile oynanıyormuş.
Ağustos ayında yayınlanan Resmi Gazete’ye göre
26 Eylül’den itibaren GDO’lu ürünleri etiketinden görmek ve
istemiyorsak tüketmemek hakkımız var.
Ancak şu anda marketlerde bulunan
mısırlar bu geçiş sürecinde GDO’ lu olabiliyor.”
*Özellikle çocukların severek yediği patlamış mısırların yatay gen
transferi, GDO kökenli yiyecek alerjileri, GDO geliştirmede kullanılan
işaret genleri ve antibiyotiklere direncin artması, GDO’ lardan elde edilen
gıdalardaki toksin birikimi, GDO’ larda ve tüketicilerdeki metabolizma
değişikleri gibi insan sağlığına olumsuz etkileri olmasının muhtemel olduğu
bildiriliyor.*
(Yeşil Gazete)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder