27 Ekim 2010 Çarşamba

MARKETLERDE SATILAN GIDALARA DİKKAT!!!

Tavukta da bakteri çıktı
Sektörde önemli paya sahip şirketlerin ürettiği tavuklarda ‘salmonella’ ve ‘listeria’ bakterilerinin olduğu iddiası, tüketicileri korkuttu.
Sanayiciler dünyada üretilen tüm tavuklarda salmonella bakterisinin bulunduğunu iddia ediyor. Habertürk  gazetesindede yer alan haberde, market raflarından alınan Banvit, Er Piliç, Bey Piliç ve CP Piliç’in ürünlerinde salmonella ve listeria bakterilerine rastlandığı dile getirildi.
Uzmanlar marketlerde satılan tavuk ve yumurtaların tüketilmemesi tavsiyesinde bulundu.Endüstriyel gıda üretiminin daha önce Kuş gribi, Deli dana gibi hastalıklara yol açtığı bilinmektedir. Yakın zamanda et ve et ürünlerinde de ( hamburger, sosis, salam vs )  aynı virüslere rastlanmıştı.

Unutulmaması gereken bir diğer konu bahsi geçen hayvanlar ( tavuk, büyük ve küçük baş hayvanlar ve balık ) GDO'lu yemlerle beslenmektedir. Elde edilen ürünlerinde nasıl ürünler olduğunu tahmin edebilirsiniz.
VİDEO GIDA AŞ TAVUK ÜRETİMİ
http://www.facebook.com/?ref=home#!/video/video.php?v=137752256273384

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder