27 Ocak 2011 Perşembe

UCUZ KAŞARDA HİLE ÜSTÜNE HİLE

05.11.2011 tarihli Bugün Gazetesi “Ucuz kaşarda hile üstüne hile” başlıklı haberde kaşara “nennet kazein” katıldığı haberini yapmış.


Biz buna yasadışı ya da hile değil, yasal düzenlemeden güç alan bir tercih diyoruz ve ekliyoruz “tüketicinin belini büken, onu kanser, enfeksiyon hastalıkları konusunda dirençsiz yapan işte bu tüketicinin hayrına olmayan yasal düzenlemelerdir.”

Gazete’nin haberine göre “Adını vermeyen Sektörün önemli bir temsilcisine göre; piyasadaki süt ürünlerinde etkin markaların yüzde 50′si bunu yapıyor.”

“Sektörün önemli temsilcisinin adını vermemesinin” sebebi: Ambalajlı Süt ve Süt ürünleri sektörünün temsilcisidir.  “Ucuz Kaşarda Hile üstüne Hile” yapan da sektörün ta kendisidir. Bugün, bu haber karşısında çözüm de sunamazlar, zira Ulusal Gıda Kodeks Yönetmeliği’nin süt ve süt ürünlerine suni protein yani “nennet kazein” katılmasını öngören düzenlemenin 2009 yılında Komisyon’dan çıkmasına bizzat destek verdiler.

Tüketicilerin önüne konulan süt ve süt ürünlerinde hileyi “yasal“laştıran, “makul”leştiren düzenlemeler sanayiinin, yani ambalajlı süt sanayicilerinin, yani endüstriyelleşen gıda sektörünün lobi gücüyle yayınlanabilmektedir.

Tüketicinin lobisi yok.

Sayın Çapar KANAT ' ın yazısından alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder